Welkom bij Restaurant de Ölliemölle
Sinds 1 september 2022 zijn wij, Roel Sieverink (chef de Cuisine) en Kim Blaauw (gastvrouw-sommelier) de eigenaren van ons fine dining restaurant.
Ons restaurant is gevestigd in een eeuwenoude watermolen vol karakter en historie. Deze watermolen werd gebruikt voor het vermalen van lijnzaad tot olie. Niet voor niets staat dan ook in dialect van de streek de naam groots op het pand: "Ölliemölle". Met het achterliggend terras direct gesitueerd aan de Berkel, is de locatie sfeervol en idyllisch.
Roel is groot liefhebber van de Franse keuken. Zijn opleiding heeft deze interesse aangewakkerd, en hier wordt dan ook goed aan vastgehouden. Dit is dan ook duidelijk te herkennen aan de menukaart. Zijn motto: 'goede caisson en mooie sauzen, dat is het belangrijkste'.
Kim bewandeld eerst een andere route voordat zij hier haar plek vond. Als gastvrouw én daarbij de positie van sommelier, vanwege de grote liefde voor wijnen, maakte het de enige juiste keuze om samen voor het restaurant te gaan. Haar motto: 'Bij de gerechten van Roel behoort niet alleen een uitstekende service, maar ook waanzinnige wijnen.'

Jeunes Restaurateurs Europa | JRE
"Restaurant de Ölliemölle combineert eeuwenoude historie met verfijnde gastronomie. Gevestigd in een 15e-eeuwse watermolen die ooit olie en graan verwerkte, ademt de locatie nog steeds haar authentieke charme, met een werkend maalmechanisme en robuuste houten balken. Eigenaren Roel Sieverink en Kim Blaauw hebben deze voormalige bistro omgevormd tot een intiem fine dining restaurant met slechts 28 zitplaatsen en een ontspannen, maar verfijnde sfeer. Of je nu begint met een aperitief bij de open haard of dineert op het terras met uitzicht op de Berkel, de ervaring draait om uitzonderlijk eten, kwaliteitswijnen en oprechte gastvrijheid. De Ölliemölle wordt erkend door Michelin, Gault&Millau en Lekker 500 en zet zichzelf steeds sterker op de culinaire kaart."
Michelin gids 2024
"Beeld het u in: een tafeltje aan het water, met uitzicht op de dobberende waterlelies en de authentieke watermolen die af en toe rondjes draait … Pure romantiek! Wees maar zeker dat De Olliemölle charme ademt, ook binnen in het karaktervolle restaurant.
Roel Sieverink heeft een zwak voor de Franse keuken en kreeft recht uit zijn homarium. De bisque is hier rond en pittig, de terrine van ganzenlever sappig en de kalfsjus bij krokant gebakken hartzwezeriken lekker intens. De chef gaat lichte updates in zijn veelal traditionele gerechten verwerken – denk aan friszurige nuances – maar gaat de gulheid van de smaken nooit verloochenen."
Gault&Millau 2025
"Restaurant Olliemölle is gevestigd in een eeuwenoude watermolen, waar in het verleden lijnzaad tot olie werd gemalen. Het pand ademt historie, toont zichtbaar karakter en heeft aan de achterzijde een intiem en sfeervol terras aan de Berkel. Chef Roel Sieverink en gastvrouw-sommelier Kim Blaauw zorgen dat de gast centraal staat. Ze willen hun passie voor de Franse keuken graag delen.
Gerechten zijn herkenbaar, zeer smaakvol en verzorgd gepresenteerd terwijl de wijnkaart in mooi passende keuzes voorziet bij de gerechten. Klassiek gemaakte en opgebouwde terrine van zeer fijngesneden konijn met flinters ganzenlever komt met trompette de la mort paddenstoelen. En met garnering van vijgenjam naast een kleine salade met gele biet en veenbessen als smakelijke toevoeging. Krokant gebakken snoekbaars wordt in een diep bord geserveerd met puree en krokant van aardappel en wordt aan tafel verbonden door soep van langoustine.
Dit is een restaurant waar we graag terugkomen."
Lekker500
"In de historische watermolen De Olliemölle kookt chef Roel Sieverink eigentijdse Franse gerechten met seizoensproducten, zoals verse oesters en kreeft Valencie. Het sfeervolle, klassiek-moderne interieur en het terras aan de vijver maken dit een ideale plek voor fijnproevers. Gastvrouw Kim Blaauw zorgt voor een warme en persoonlijke ontvangst."


