1 september 2022, de start van ons avontuur! 

 

Wij zijn Roel Sieverink (Chef) & Kim Blaauw (Gastvrouw-Sommelier). Na het ontvangst van de sleutels zijn wij aan de slag gegaan om de 'Bistro' naar een 'fine dining' restaurant om te toveren.

Ons restaurant, De Olliemölle, is gevestigd in een eeuwenoude watermolen. Deze werd gebruikt voor het vermalen van lijnzaad tot olie. Dit is ook waar de naam uit voort komt: oliemolen, oftewel ölliemölle op zijn dialect.  Het is een pand vol karakter en historie. Met het achterliggende terras, direct gesitueerd aan De Berkel, is de locatie sfeervol en idyllisch.

 

Roel is fan van de Franse keuken, dit is duidelijk te herkennen aan de menukaart. Zo is hij opgeleid, en heeft zijn meeste interesse qua kookstijl. Zijn motto: 'goede cuisson en mooie sauzen, dat is het belangrijkste'.

 

Vanaf het begin kregen wij veel vraag naar een wijnarrangement. Dit hebben wij in samenwerking met verschillende leveranciers opgepakt. Het volledige menu wordt voorgekookt, en samen zoeken wij naar een passende wijn bij welk gerecht.

Hier is de passie voor wijn van Kim aan het licht gekomen. Na een aantal proefsessies met leveranciers, is zij SDEN3 gaan volgen en heeft inmiddels haar eerste certificaat. 

 

Na goed 1,5 jaar zijn wij uitgegroeid tot fine dining restaurant met diverse onderscheidingen:

 

- Bib Gourmand Michelin Nederland

- Nieuwkomer '23 Gault&Millau Nederland 13,5

- New Chefs On The Block by Gault&Millau Nederland

- Culibel België

- Quality partner Vuurzee

- Wild eten in de Achterhoek

 

Maak kennis met het vernieuwde restaurant en proef onze passie!